Započele pripreme za „Natjecanje iz informatike 2023“ s članovima HU-IZ-Vi kao vanjskim mentorima

Počinjemo sa svako godišnjim projektom kojeg je započeo naš predsjednik Dominik Cvetkovski u suradnji sa Srednjom Školom Novska i njihovim učenicima smjera „Tehničar za razvoj video igara“. Ove godine dolazi do promjene, zbog velikog broja zainteresiranih učenika pojedini članovi su se odlučili ponuditi kao vanjski mentori.

No prvo, što je to natjecanje iz informatike i kategorija razvoj softvera. Kako piše na službenim stranicama natjecanje: „Razvoj softvera je proces koji traje od formiranja ideje do realizacije te ideje i izrade konačnog softvera. Ideja ima mnogo, od onih koje mogu pomoći u rješavanju raznih problema s kojima se ljudi susreću, pa do računalnih igara namijenjenih čistoj zabavi. Neovisno o namjeni, cilj ove kategorije je realizacija te ideje.“. Naime to je kategorija gdje se izrađuje softver, mrežna stranica, aplikacija ili video igra, te komisija ocjenjuje njenu kvalitetu, inovativnost, korist i izvedbu.

Moramo naglasiti da smo mi tu kao stručnjaci iz industrije te pomažemo učenicima sa kompleksnijim problemima, planom i kako da proizvod koji rade, zaista bude inovativan pa čak i tržišno reprezentan. Profesori zainteresiranih učenika su Zoran Gačeša, Genoveva Veble i Josip Džaja.

11 različitih timova srednjoškolaca se javilo na natjecanje, te ćete moći na sljedećim slikama vidjeti vanjskog mentora sa njegovim učenicima.

Mentori: Josipa i Kristijan Bencek iz GROW
Učenici: Šimun Golub (3.), Borna Kozić (3.), Ivan Lacko (2.), Matko Šuperina (3.), Ivan Kojundžić (3.)

Mentor: Tomislav Marković iz The Dynamite Priest
Učenici: Borna Ovad (3.), Filip Đorđević (3.), Jan Kosina (2.)

Mentor: Josip Barun iz Cozy Monkey Entertainment
Učenici: Gregor Kršić (2.), Gregor Prša (2.), Josip Lakatoš (3.)

Mentor: Dominik Pavičić HoHo Studio
Učenici: Tin Grilec (2.), Tin Regović (2.), Borna Bošnjak (2.), Vedran Momić (2.) Ema Šoštarić (2.)

1 thought on “Započele pripreme za „Natjecanje iz informatike 2023“ s članovima HU-IZ-Vi kao vanjskim mentorima”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *