ČLAN NAŠE UDRUGE TOMISLAV KLEPAC, DOBITNIK JE NATJEČAJA MINISTARSTVA KULTURE

Pozdrav Tomislav, čestitamo na osvojenom natječaju od strane Ministarstva kulture. Možeš li nam ukratko reći od kud ideja za prijavu i kako si se osjećao kada si saznao da si ti među dobitnicima?
Za natječaj sam saznao od kolega u inkubatoru. Ideja je naravno postojala i prije natječaja. Naime, ja sam već ranije imao 3 android igre na Google Play-u (tamo su skoro godinu dana), feedback je bio vrlo pozitivan ali broj preuzimanja jako malen. Vjerujem da su te igre kvalitetni proizvodi i da postoji tržište za njih, ali bez marketinga ne mogu doći do korisnika. To je jedino što trenutno nedostaje i ovaj natječaj rješava taj problem.

Možeš li nam ukratko opisati čime se tvoj obrt bavio do sada i na koje si projekte ponosan?
Radim ovaj posao već skoro 3 godine i imam dosta projekata iza sebe. Neki od njih nisu otišli dalje od faze prototipa, ali barem mi ostaje važno iskustvo. Osim igri radio sam i aplikacije za simptomatsku terapiju za pacijente koji boluju od raznih oblika demencije.

Što misliš kako će ovaj natječaj utjecati na tvoj budući rad?
Potpora od Ministarstva kulture utječe na tip aktivnosti koje se od mene očekuju u narednih 6 mjeseci. Ja sam programer ali sad se trebam baviti marketingom. Kako napraviti dobru reklamu, na koje platforme je postaviti i kojim tempom. Potrebno ja složiti dobru strategiju i to mi je trenutno u fokusu.

Imaš li se u planu javljati i u budućnosti na slične natječaje?
Da, natječaja ima puno ali nisu za svakoga. Uglavnom imaju jasno definiran društveno-ekonomski cilj koji se natječajem želi postići, što nije uvijek usklađeno sa onim šta ja radim ili planiram raditi.

Koji bi savjet za sve one koji se žele javljati na ovakve natječaje?
Mislim da je bilo jako puno prijava, uvjeti nisu bili jako strogi. Vjerujem da su mene izabrali jer sam imao konkretan proizvod, problem koji treba riješiti (nedostatak marketinga) i jasan način kako ga riješiti. Moja prijava (što se tiče opisa) je bila jako kratka i sažeta, svega par jasnih rečenica sa poveznicom na Google Play gdje se nalaze igre.

Zahvaljujemo se Tomislavu na odvojenom vremenu i želimo mu puno uspjeha u budućem radu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *