PREDSJEDNIK HU-IZ-VI DOMINIK CVETKOVSKI IZABRAN JE U UPRAVNI ODBOR CGDA

Kako to da ste se odlučili na kandidaturu za člana upravnog odbora CGDA?
Već 2 – 3 godine od kada je CGDA postao aktivan, ja sam bio pod članstvom PISMO inkubatora kao član HU – IZ -VI i predstavljao interese HU – IZ – VI. CGDA je imao redovnu skupštinu biranja novih članova upravnog odbora, a ja kako predstavljam preko 20ak Start Upova u našoj udruzi, smatrao sam kako sam zanimljiv kao primjer i faktor da bi postao članom upravnog odbora najveće hrvatske game dev udruge te također pomoći CGDA u pisanju projekata poput onih koje HU – IZ – VI provodi.

Kako vidite svoju ulogu u upravnom odboru?
Svoju ulogu smatram bitnom i potrebnom pošto veliki dio članova CGDA ima zaposlenu barem jednu osobu koja je prošla moju edukaciju i jako sam pomogao raznim firmama koje već jesu dio CGDA kako bi pronašli nove zaposlenike. Imao sam i s te strane uvid što je potrebno u industriji i mogao sam usmjeriti ljude u ispravnom smjeru. Također smatram da i iskustvo provođenja projekata poput ovoga što se trenutno provodi u HU – IZ – VI preko Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva može pridonijeti unaprijeđivanju CGDA.

Čemu ćete posebno posvetiti svoje vrijeme i pažnju?
Nedavno smo izglasali novog predsjenika i podpredsjednika te sam s njima u razgovoru odlučio da je jedna od najbitnijih stvari, ako ne i najbitnija – edukacije novih ljudi. Zaključili smo da nam nedostaje ljudi u industriji te razmatrali opcije za uključivanje novih ljude, a upravo tu je moja prednost zbog iskustva u edukacijama i natječajima te sam u mogućnosti napisati natječaje za CGDA jednako kao što ih pišem i za HU – IZ – VI.

Koje će prednosti imati članovi HU – IZ – VI sada kad je predsjednik udruge član UO CGDA?
Jedna od ključnih stvari bit će definirati kakav odnos ima HU – IZ – VI s CGDA jer naime mi predstavljamo dobar dio START UP-ova u CGDA i potrebno je razrješiti na koji način će to ići. Naši članovi su i sada imali dio utjecaja u glasanju za članove UO. Također svi materijali koji se dijele unutar CGDA, dostupni su i našim članovima. Naravno zbog financijskog utjecaja, manji START UP-ovi nemaju jednak utjecaj i nisu dio glasačkog tijela te sam ja ovdje kako bi se zalagao za interese manjih START UP-ova sa 2 do 3 člana koji si ne mogu priuštiti članarinu CGDA u ovom trenutku. Tu je naravno i pomoć oko dvojnog oporezivanja, oko HAVC natječaja itd.

Kako vi vidite budućnost CGDA s novim upravnim odborom i predsjednikom?
Mislim da će novi UO napraviti puno. Dosta je novih lica i CGDA raste svakim danom kao i HU – IZ – VI. Naš mandat je na 3 godine i ja se nadam će se u 3 godini napraviti dosta kvalitetnog rada ponajprije dobivanjem barem jednog natječaja do kraja kalendarske godine, a u planu su i druge veće aktivnosti, no o tome ćemo više reći na vrijeme.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *