HU-IZ-VI na Festivalu mediteranskog filma Split

Ove godine, HU-IZ-VI je s ponosom sudjelovao na Festivalu mediteranskog filma Split, gdje su u suradnji s organizatorima festivala održali dvodnevnu radionicu posvećenu izradi videoigara.

Radionica se održala 15. i 16. lipnja u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata u Splitu. Okupljeni osnovnoškolci u dobi od 7 do 11 godina imali su priliku raditi na svojim projektima pod vodstvom iskusnog mentora. HU-IZ-VI je ovaj put, u svojoj misiji podrške edukaciji i razvoju talenata u industriji video igara, bio predstavljen od strane tajnika udruge, Josipa Baruna.

Josip je iskusno vodio radionicu, prenoseći svoje znanje i iskustvo grupi od 15 mladih sudionika. Polaznici su uživali u radionici, stječući cjelovit uvid u sve faze izrade video igara, od dizajna do programiranja.

Organizatori su se pobrinuli za ugodnu radnu atmosferu i prostor za druženje, omogućujući djeci da se upoznaju i druže kako u učionici tako i tijekom pauza. Cilj radionice bio je potaknuti kreativnost i timski rad, a djeca su radila na izradi 2D platformer igre koju će moći igrati i pokazati svojim prijateljima i obiteljima. Kroz razne interaktivne zadatke i opušteno druženje, osigurano im je zabavno i korisno iskustvo.

Hrvatska udruga izrađivača videoigara (HU-IZ-VI) nastavlja s promicanjem edukacije i kreativnosti u industriji video igara te podržava organizaciju sličnih događanja. Zahvaljujemo organizatorima na odličnoj edukaciji i radujemo se budućim radionicama!

Tijekom radionice snimili smo mnoge sjajne fotografije koje prikazuju atmosferu, polaznike u akciji i cjelokupni dojam, a dostupne su u našoj foto galeriji.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *