Završetak prve skupine Ljetnog Gaming Kampa 2024

Prva skupina polaznika uspješno je završila svoj put u Ljetnom Gaming Kampu, projektu koji se održava treću godinu zaredom, a treću godinu za redom pruža svoje predavače i Hrvatska udruga izrađivača videoigara (HU-IZ-VI). Ove godine, 28 mladih polaznika provelo je nezaboravnih 7 dana stvarajući svoje videoigre uz pomoć alata Unity i Blender.

Roditelji su s oduševljenjem pratili napredak svojih mališana, a završna prezentacija radova izazvala je pravo oduševljenje. Svi polaznici zasluženo su primili diplome za svoj trud i kreativnost.

Ljetni Gaming Kamp, organiziran od strane PISMO inkubatora iz Novske, pruža djeci jedinstvenu priliku da kroz zabavne i interaktivne igre stječu znanja i iz različitih STEM disciplina. Osim što su učili izrađivati videoigre, polaznici su u STEM laboratoriju stjecali znanja iz programiranja, računalne grafike, matematike, elektronike i drugih STEM disciplina.

No, avantura tu ne završava! Druga skupina polaznika već je započela svoj put u svijet videoigara, a mi smo uzbuđeni vidjeti što će sve ostvariti.

Hvala svima koji su odabrali Novsku kao mjesto gdje njihova djeca mogu istražiti nove poglede i razvijati svoje vještine. Veselimo se idućim školskim praznicima kada ćemo ponovno otvoriti vrata Ljetnog Gaming Kampa i pružiti novu priliku za stvaranje i učenje.

HU-IZ-VI je ponosan što je dio ove sjajne priče i što svojim predavačima može pridonijeti razvoju novih generacija kreativaca, programera i inovatora.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *