KEY BOAR STUDIOS – Novi član naše udruge

Drage članice i članovi udruge HU-IZ-VI, s radošću vam predstavljamo intervju s Gordanom, vlasnikom i direktorom tvrtke KEY BOAR STUDIOS, koji je odnedavno član naše udruge. Gordan je odlučio krenuti za svojom strašću prema videoigrama nakon gubitka posla zbog pandemije i otvorio vlastiti studio.

Pozdrav Gordan, predstavi nam sebe i reci nam nešto više o svojoj tvrtki.

Pozdrav, moje ime je Gordan Bezjak i od kolovoza 2022. sam vlasnik i direktor tvrtke KEY BOAR STUDIOS. Iako sam po struci profesor hrvatskog i latinskog jezika, okolnosti vezane za koronu te gubitak i nemogućnost pronalaska posla usmjerile su me u industriju videoigara za koje sam oduvijek gajio afinitete. Završivši u Novskoj šestomjesečnu Unity edukaciju u PISMO Inkubatoru, pronašao sam poslovne partnere s kojima ostvarujem poslovnu suradnju te sam otvorio vlastitu tvrtku. Tvrtka se trenutno bavi računalnim programiranjem, izradom i izdavanjem videoigara, kao i izradom te izdavanjem AR i VR aplikacija.

Možeš li nam reći na kojim projektima trenutno radiš?

Trenutno sa tvrtkama Porcupine Parkour i Studio Spektar radim na nekoliko videoigara za koje uskoro izdajemo i demo uratke. Prva od njih je smještena u Europu prve polovine 20.stoljeća – Ghost Painter. To je 2D narativna avantura sa primjesama stealtha i dobrog humora, a prati priču siromašnog te krivo optuženog slikara Karla Švorca koji bježeći po raznim lokacijama u Europi nastoji dokazati svoju nevinost. Druga je Cave Hikers, simpatična i veoma interaktivna hidden objects igra, za koju se nadamo da će sa svojom bogatom maštom i kvalitetnim storytellingom imati odjeka kod mlađe populacije i onih koji se tako osjećaju. Treća igra jest OnenO, igra koja je osvojila treće mjesto na Global Game Jam-u u Novskoj 2022. godine, a riječ je o brzom i vizualno privlačnom co-op couch multiplayeru, koji ima potencijala ostvariti komercijalni uspjeh.

Također u suradnji sa Umjetničkom organizacijom SKOP ostvarena je i multimedijalna kazališna predstava MINDOPOLIS 1.0. redatelja Nenada Glavana, koja spaja glumce na kazališnoj pozornici i 3D modele na sceni game engine-a uporabom motion capture tehnologija i smart suita. Predstava je premijerno prikazana u ožujku 2023. godine u Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu, a njene brojne izvedbe tek predstoje. 

Koje su ti ambicije za budućnost?

Ambicije za budućnost su mi nastavak rada u industriji, što na dovršenju trenutnih projekata, što na razvitku budućih. Prije nekoliko tjedana završio sam i Unreal edukaciju u sklopu PISMO Inkubatora ne bi li se upoznao s više game engine-a i tako si otvorio nove mogućnosti poslovnih suradnja. Također mi je namjera usmjeriti se i prema web dizajnu te izradi glazbe za potrebe filmske industrije i industrije videoigara. 

Što očekuješ od članstva u HU-IZ-VI?

Smatram da su ciljevi HU-IZ-VI-a odlični za svakoga tko se bavi ovim poslom a posebice za nekoga tko je otvorio start-up u ovoj branši. Nadam se da ću kroz učlanjenje u udrugu dobiti pomoć i podršku za  razvoj i rad moje tvrtke te da ću steći brojne nove poslovne suradnike i prijateljstva s članovima udruge.

Misliš li da možeš doprinijeti svojim članstvom poboljšanju udruge?

Nadam se da će moj rad i razvitak moje tvrtke donijeti nove poslovne prilike za članove udruge i da će moji proizvodi omogućiti udruzi da što kvalitetnije promiče samu gaming industriju u Hrvatskoj.

Želimo Gordanu sreću i puno uspjeha u budućem poslovanju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *