Ivan Ivanović, Heresy Design – edukacije i planovi za budućnost

Ivan Ivanović vlasnik je studija Heresy Design za izradu računalnih igara, dizajn i ilustraciju. Član je udruga HU-IZ-VI iz Novske, P.O.I.N.T. iz Križevaca i Ateliera Koprivnica iz Koprivnice. Nedavno je kao voditelj projekta sudjelovao u provedbi projekta Sandbox Game Dev Workshops.

Pozdrav, Ivane! Reci nam nešto ukratko o sebi i svom studiju.

Bok. Ja sam Ivan, po struci sam arhitekt, ali zadnjih 5 godina bavim se game developmentom. Prije dvije godine sam otvorio obrt Heresy Design. Bavim se izradom 2D arta, animacijom, ilustracijom, dizajnom, izradom video-spotova i sl.

Od zapaženijih radova istaknuo bih aplikaciju Mitska bića – digitalna priča, projekt koji je proveden u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović“ Koprivnica. Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Google Playju i AppStoreu.

Također bih spomenuo i suradnje s glazbenim sastavima Flaner i Pirati za koje sam radio YouTube lyrics videe i video-spotove.

Prošle godine započela je i zanimljiva suradnja s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj.

Tako je. Kao član udruge P.O.I.N.T. iz Križevaca radio sam na prijavi projekta Sandbox Game Dev Workshops na javni poziv Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Bio sam zadužen za koncipiranje projekta i planiranje kurikuluma. Projekt je prošao na natječaju i odobren nam je grant u iznosu od 25.000,00 USD.

S tim sredstvima osigurali smo opremu (Wacom grafičke tablete, softver), honorare voditeljima radionica i gostujućim predavačima za edukacije u trajanju od 4 mjeseca. Organizirali smo dvije edukativne ekskurzije, u inkubator PISMO u Novskoj i studije Nanobit, Under The Stairs i Gamechuck u Zagrebu. Na kraju smo organizirali i veliku dodjelu diploma našim polaznicima, na kojoj smo lokalnoj zajednici pokazali igru na kojoj smo vrijedno radili.

Program se sastojao od radionica iz domene razvoja računalnih igara, konkretno: 2D arta, animacije, 3D modeliranja i programiranja. Radionice su se održavale svake subote od 10 do 14 sati. Osim što sam bio voditelj projekta, radio sam i kao predavač na radionicama 2D arta i animacije. Radionice programiranja vodio je Nikola Zeman iz tvrtke Kiqqi iz Varaždina, a za radionice 3D modeliranja bio je zadužen Mladen Bošnjak, vlasnik studija Misfit Village i kreator igre Go Home Annie.

Uz radionice polaznici su imali prilike slušati gostujuća predavanja. Jedno od njih bilo je predavanje Matije Vigato, dizajnerice računalnih igara.

Na kojim projektima trenutno radiš?

Trenutno kao artist i animator radim na mobilnoj igri „Trivia Legends“ studija Kiqqi iz Varaždina, zanimljivoj kombinaciji strategije, kviza u stilu Milijunaša i borbe iz Street Fightera. Igra koristi NFT/blockchain tehnologiju i dostupna je za preuzimanje na Google Playju.

Drugi projekt na kojem radim je edukativna igra „Moopies“, projekt Stefana i Mateje Vedrine iz studija Hiroma. Zadužen sam za kreiranje i animaciju likova u igri.

Što očekuješ od članstva u udruzi HU-IZ-VI?

Učlanio sam se kako bih ostvario nove kontakte i bio u toku s novostima iz industrije. Udruga je vrlo aktivna, nude se brojne mogućnosti za rast i razvoj poslovanja, a kao članica CGDA udruga ima važnu ulogu kreatora politike u hrvatskoj industriji računalnih igara.

S druge strane, brojna poznanstva iz udruge već su prerasla taj neki poslovni odnos i postala prava prijateljstva, pa udrugu doživljavam kao nešto više od poslovnog huba. To je zajednica.

Ivane, hvala ti na ovom kratkom razgovoru i puno uspjeha u radu.

1 thought on “Ivan Ivanović, Heresy Design – edukacije i planovi za budućnost”

  1. I think this is one of the most vital information for me.
    And i’m glad reading your article. But wanna remark on some general things, The site style is wonderful, the articles is really nice : D.
    Good job, cheers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *