HU-IZ-VI sudjelovao na Montenegro Future Festivalu

Iznimna nam je čast izvjesititi kako je HU-IZ-VI u sastavu tajnika Josipa Baruna i voditelja administracije Domagoja Crnkovića u svojstvu delegata sudjelovao na Montenegro Future Festivalu od 16. do 19. listopada 2023. godine.

Domaćini su ovaj festival zamislili kao prvi gaming festival u gradiću Baru, gdje su se u sklopu festivala kroz 4 dana održavali razni gaming turniri, izložbe iz područja opće kulture, animea te mangi, s mnoštvom edukacija i panela raspravi, a glavni događaj festivala bilo je finale Eadriatic lige FIFA 23. Ukupni fond nagrada iznosio je impresivnih 10.000,00 €, a okupio je igrače iz čak 8 država.

Cjelokupni festival održavao se u lokalnom obnovljenom kazalištu – Domu kulture, za kojega su nam organizatori i domaćini rekli kako je simbol njihovog grada i kako su izuzetno ponosni što mogu ugostiti igrače, delegate i predsjednike Esport saveza iz 8 različitih država. Organizatori su također uspješno uspjeli povezati i povijest gaminga s modernim te su tokom 4 dana imali izložene eksponate starih igraćih konzola, koje su i dalje u funkcijama te su svi posjetitelji imali priliku zaigrati neke od videoigara koje su starije od velike većine posjetitelja.

Ovaj segment se pokazao izuzetno popularan među najmlađima, ali i naš Josip se također prisjetio djetinjstva te testirao svoje vještine igranja Super Mario igara. Ovakav pristup je izuzetno pohvalan te čestitamo organizatoru na ovim aktivnostima.

Domagoj je pak od popratnog sadržaja primjetio i okušao se na simulatoru vožnje te u šali dodao kako i nije tako dobar vozač kako je ranije mislio. Osim naših Josipa i Domagoja, ovaj festival je uz brojne posjetitelje okupio i ranije spomenute predsjednike Esport saveza pa tako i predsjednika hrvatskog Esport saveza gospodina Jana Mikuličića.

Naša posebna zahvala u ime HU-IZ-VI ide prema Filipu Šoći, glavnom organizatoru ovog festivala. Filip je tokom samog uvodnog govora prvu večer dao naslutiti kako nas očekuju 4 uzbudljiva dana : „Hvala svima na dolasku i podršci, nadam se da ćete uživati tokom četiri festivalska dana. Ovo je jedan zaista veliki projekat i nadam se da ćemo se narednih godina gledati u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i još nekoj državi ADRIA regiona„ rekao je Šoć.

Pošto više nije ‘javna tajna’ kako je HU-IZ-VI u završnoj fazi pokretanja Esport lige u Novskoj u prostoru PISMO 2 inkubatora, ovaj događaj pokazao je odličan primjer Josipu i Domagoju što ih očekuje prilikom same organizacije te kao svojevrsna uvertira u Esport natjecanja kojih će i HU-IZ-VI postati dio u skoroj budućnost.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *