Bili smo na CEEGA 2023

16. izdanje konferencije Game Industry Conference (GIC) održalo se u Poznanu u Poljskoj od 5. listopada do 8. listopada 2023.

Ovaj događaj ostvario je izvanredan uspjeh, oborivši sve prethodne rekorde i okupivši impresivnih 3200 strastvenih posjetitelja iz različitih dijelova svijeta, uključujući programere, dizajnere, izdavače, i mnoge druge profesionalce iz industrije igara.

Ovaj četverodnevni spektakl bio je pun uzbuđenja, inovacija i prilika za učenje. Sudionici su imali priliku sudjelovati u raznim panelima, radionicama, prezentacijama i razgovorima s vodećim stručnjacima u industriji. Tematski su bili obuhvaćeni svi aspekti svijeta videoigara, od najnovijih tehnoloških inovacija i razvoja igara do poslovne strane industrije.

GIC 2023 je također poslužio kao platforma za predstavljanje mnogih inovativnih projekata i proizvoda. Mnoge tvrtke su iskoristile priliku za predstavljanje svojih najnovijih igara, tehnoloških rješenja i usluga. Ovaj događaj bio je izuzetna prilika kako bi potencijalni budući poslovni partneri razmijenili ideje, uspostavili nove kontakte i stvorili nove suradnje.

Sveukupno, 16. izdanje GIC-a u Poznanu dalo je novu perspektivu industriji igara, istaknuvši njezinu dinamičnost i rastući utjecaj. S obzirom na uspješno okupljanje stručnjaka i entuzijasta iz cijelog svijeta, ovo je postao najveći GIC do danas i daje naslutiti svijetlu budućnost za industriju videoigara.

Dominik Cvetkovski, predsjednik udruge HU-IZ-VI (Hrvatska udruga izrađivača videoigara) i član upravnog odbora CGDA (Croatian Game Developer Alliance), igrao je vrlo važnu ulogu kao član povjerenstva koje je ocjenjivalo neke od izvanrednih igara koje su se natjecale u različitim kategorijama.

Među nominiranim igrama našle su se i dvije videoigre iz Hrvatske
Paws of coal (https://store.steampowered.com/app/2368860/Paws_of_Coal/)
Aquatico (https://store.steampowered.com/app/1812300/Aquatico/)

Kao dugogodišnji stručnjak i strastveni zaljubljenik u svijet videoigara, Dominik Cvetkovski donio je bogato iskustvo i razumijevanje industrije na stol ocjenjivačkog povjerenstva. Njegova stručnost i analitički pristup pomogli su izabrati izvanredne igre koje su se istaknule po svojoj originalnosti, kreativnosti i tehničkoj izvrsnosti.

Dobitnici Central & Eastern European Game Awards (CEEGA) za 2023. u sljedećim kategorijama su:

🏆 Audio: Slojevi straha od Bloober Team/Anshar Studios

🏆 Design: Hard West 2 by Ice Code Games

🏆 Narrative: Sherlock Holmes: Probuđeni by Frogwares

🏆 Visual Art: Scorn by Ebb Software

🏆 Hidden Gem: Ponoćna borba Express Jakuba Dzwinela

🏆 Best Game: Hard West 2 by Ice Code Games

🏆 Technology: Gloria Victis: Srednjovjekovni MMORPG od Black Eye Games

🏆 Best Mobile Game: Railbound by Afterburn

Sudjelovanje na GIC 2023 predstavlja iznimnu šansu za proizvođače videoigara da se umreže s vodećim stručnjacima u industriji, prodube svoje znanje o najnovijim trendovima i tehnološkim inovacijama te pokažu svoju oduševljenost koja pokreće ovaj jedinstveni svijet. Ključno je bilo da svi prisutni imaju priliku učiti o najnovijim trendovima, budući da su se industrija videoigara i tehnologija rapidno mijenjaju. GIC 2023 je pružio prostor za rasprave o najnovijim inovacijama, upoznavanje s vrhunskim metodama rada i učenje novih informacija koje će obogatiti rad svakog stručnjaka u industriji videoigara.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *