REPLAITY – novi član naše udruge

Drage članice i članovi udruge HU-IZ-VI, s radošću vam predstavljamo intervju s Igorom, vlasnikom obrta Replaity, koji je odnedavno član naše udruge. Igor je započeo studio za izradu videoigara kako bi mogao stvarati buduće gaming hitove i podići razinu IT industrije u Hrvatskoj. 

Pozdrav Igor, predstavi nam sebe i reci nam nešto više o svojem obrtu. 

Pozdrav, moje im je Igor Čulić i od ožujka 2023. sam vlasnik obrta Replaity. Po struci sam tehničar za računalstvo i u obrtu se primarno bavim izradom videoigara i izradom 3D printanih modela, te uz to pružam široku paletu raznih IT usluga, poput web hostinga, izradu web stranica i edukacije. Trenutno se fokusiram na svoje projekte i freelance posao. 

Možeš li nam reći na kojim projektima trenutno radiš? 

Trenutno radim na izradi jedne zabavne hypercasual mobilne igre koja bi trebala izaći za Android i iOS platforme u prvom kvartalu 2024. godine. Radi se endless runner igri sa elementima aktualnih događaja iz svijeta u kojoj je cilj ostati u utrci što je duže vremena moguće izbjegavajući razne prepreke na putu.  

Pored gore navedene igre, čije ime planiram najaviti u kasnijoj fazi razvoja, započinjem pisanje skripte za detektivno avanturističku videoigru sa kojom želim pobuditi maštu i znatiželju kod mlađe populacije. 

Koje su ti ambicije za budućnost? 

Dolaskom nove generacije uređaja za proširenu stvarnost, AR i VR tehnologije, proširiti će se uporaba tih tehnologija i na ostale aspekte našega života pomoću puno novih aplikacija koje će netko trebati osmisliti i dizajnirati za čovjeka budućnosti. Ne zvuči li zanimljivo dizajnirati učionice budućnosti? 

Što očekuješ od članstva u HU-IZ-VI? 

O HU-IZ-VI mislim sve najbolje i smatram da su ciljevi HU-IZ-VI-a odlični za svakoga tko se bavi poslom izrade videoigara. Očekujem da ću kroz učlanjenje u udrugu dobiti pomoć i podršku za razvoj i rad mojeg obrta. 

Misliš li da možeš doprinijeti svojim članstvom poboljšanju udruge? 

Siguran sam da će rad mojeg obrta donijeti nove poslovne prilike za članove udruge i da će moji proizvodi omogućiti udruzi da što kvalitetnije promiče samu gaming industriju u Hrvatskoj. 

Želimo Igoru sreću i puno uspjeha u budućem poslovanju. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *