Hollow Bequest – uzbudljiva avantura tvrtke ANIQ

Razgovarali smo s Dominikom Cvetkovskim – „Cwekiijem“ o nadolazećoj igri Hollow Bequest.

Pozdrav Cwekii, možete li nam reći o kakvoj je igri riječ i što publika može očekivati?

Pozdrav. Hollow Bequest je projekt kojega smo započeli početkom ove godine i vrlo smo sretni što možemo reći kako za sada napreduje jako dobro.
Riječ je o igri koja kombinira stil Visual Novel i Point&Click avanture. Priča je smještena u Engleskoj u vrijeme kasnih 1920-ih i prati detektiva koji razotkriva misteriju nestanka dvoje profesora i kako priča napreduje, igrači će vidjeti kako je cijeli slučaj obavijen misterijom i raznim zapletima. Igra je podijeljena u 8 epizoda, nešto u stilu Telltale Games, tako da su već na itch.io objavljene prva i druga priča.

Kako je došlo do ideje za igru?

Za ideju je zaslužan naš Domagoj koji je napisao priču i razradio likove. Jedno jutro nam je svima ukratko opisao o čemu se radi i kako je on to zamislio, a naš cijeli tim nakon što je saslušao njegovu priču je jednoglasno rekao kako priča ima dobar potencijal te smo se bacili na produkciju.

Što možemo očekivati s vizualnog spektra?

Možete očekivati neočekivano. Stil u kojem radimo igru je zbilja unikatan i dobili smo zbilja dobre pozitivne komentare za vizuale za koje su zaslužni Saša i Stefan. Kombinacija realnih objekata u 3D prostoru koji se preslikavaju u 2D svijet i interaktivni sadržaj popraćen animacijama i efektima daje jedan jedinstven doživljaj.

U kojem programu je igra rađena?

Saša i Stefan rade u Blenderu, dok su programeri Nenad i Tomislav spojili priču i grafiku u Unity-u te je njihov zadatak bio oživjeti cijelu igru i programirati sve što naši umjetnici zamisle.

Kada i gdje možemo očekivati igru?

Igra je već vani. Možete ju preuzeti na stranici itch.io, ali nije još cijela priča završena. Domagoj ju je osmislio kao priču u 8 poglavlja, a za sada smo završili 2 poglavlja. Igrači nakon što odigraju oba poglavlja mogu jasno vidjeti o čemu se radi i sigurno će nestrpljivo čekati iduća poglavlja. Naš plan je da do kraja godine cijela igra bude dostupna.

Idete li s time samostalno ili sa izdavačem?

Trenutno smo u pregovorima sa nekoliko izdavača, naime oni nam i nisu toliko potrebni za završiti projekt jer jako vjerujemo u njega i imamo sredstva za to, ali sa njihovim financijskim udjelom moći ćemo cijelu igru dignuti na novu razinu kvalitete, također sa njihovim marketingom možemo očekivati doći do većeg broja igrača nego što smo ikada mislili.

Mi želimo cijelom ANIQ timu puno sreće i uspjeha u daljnjem razvoju igre, a vas pozivamo da se i sami okušate u avanturama koje donosi Hollow Bequest.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *