“Go Home Annie” – nova videoigra u razvoju koju je predstavila OONA

Imamo zadovoljstvo podijeliti s vama naš intervju s vlasnicom Game Dev studiom OONA, koji je član naše udruge. Ovaj studio radi na uzbudljivoj novoj igri pod nazivom “Go Home Annie”, koja je trenutno u razvoju. Imali smo priliku razgovarati s Matejom Olujić, jednom od kreativnih voditeljica projekta, i postaviti joj neka pitanja vezana uz ovu igru.

Pozdrav Matea, reci nam nešto o sebi i upoznaj nas sa svojim obrtom.

Pozdrav, moje ime je Mateja Olujić. Nakon dugogodišnjeg rada kao dentalni tehničar, 2019. godine sam se poprilično zainteresirala za 3D modeliranje te sam nedugo nakon toga upisala šestomjesečnu edukaciju u programu Blender u Novskoj. Moja strast prema 3D modeliranju je i dalje rasla te sam 2020. odlučila hobi pretvoriti u posao. Otvorila sam obrt za računalne usluge naziva OONA u inkubatoru Pismo u Novskoj. Obrt OONA bavi se izradom 3D modela, naročito pripremljenih za videoigre, virtualnih scena i animacija te VR i AR iskustava.

Možeš li nam reći na kojim projektima trenutno radiš?

Projekt na kojem trenutno radim je videoigra Go Home Annie na kojoj sam zadužena za izradu raznih game ready modela i osmišljavanju i slaganju ponekih scena u engineu. Osim toga, otvorena sam za suradnju za rad sa drugim klijentima.

Što očekuješ od članstva u HU-IZ-VI?

Učlanila sam se u udrugu HU-IZ-VI jer smatram da će mi omogućiti pronalazak novih suradnika i klijenata te da ću lakše doprijeti do novih projekata umrežavanjem s kolegama. Budući da u industriji postoji pomanjkanje 3D artista, važno je da nas se čim više učlani u udrugu kako bismo lakše surađivali i naposljetku isporučivali kvalitetnije projekte i proizvode.

Spomenula si da radiš na igri Go Home Annie, koliko je vremena trebalo za razvoj demo verzije Go Home Annie?

Go Home Annie je već više od tri godine u razvoju, ali demo je samo dio tog cjelokupnog razvoja. Otprilike bih rekla – godinu dana za razvoj demo-a.

Koje je bilo najizazovnije područje razvoja demo verzije Go Home Annie?

Niti jedno područje razvoja demo verzije ne mogu istaknuti kao posebno izazovno, no najizazovnije vremensko razdoblje razvoja demo-a je zasigurno bilo zadnjih dva tjedna prije izlaska demo-a kad su testeri pronašli hrpetinu neočekivanih bugova.

Postoje li u demo verziji neke skrivene poruke koje igrači možda još nisu pronašli?

Demo verzija ima pregršt Easter Eggova i igrači su pronašli gotovo sve, nekoliko ih se još skriva.

Kako ste došli na ideju za SCP Replication Division?

Htjeli smo imati potpunu slobodu u načinu kako mijenjamo SCP priče pa smo došli do ideje SCP Replication Divisiona gdje to nisu originalne verzije SCP-a, već njihove replike s kojima možemo raditi što želimo.

Kako balansirate elemente horora s elementima rješavanja zagonetki u Go Home Annie?

U Go Home Annie se ne fokusiramo na iznenadno zastrašivanje igrača, već smo se potrudili stvoriti nelagodnu, horor atmosferu kroz cijelu igru. Iz tog razloga nemamo previše brige oko balansiranja elemenata horora i rješavanja zagonetki.

Kakve mehanike igranja možemo očekivati u finalnoj verziji?

Svaka prostorija s SCP-om bit će unikatna zagonetka, a finalno poglavlje igre imat će mnogo inovativnih mehanika koje za sad ne smijemo otkriti.

I za kraj, koji savjet bi dala za sve koji se planiraju upustiti u ovaj posao?

Moj savjet za sve koji se planiraju upustiti u ovaj posao je da budu strpljivi, da svakodnevno uče i prate nove tehnologije i igraju čim više videoigre, pritom razmišljajući kako funkcioniraju mehanike, game design i grafičke tehnike. Veoma je bitna i izrada portfolija kako bi mogli demonstrirati svoje sposobnosti potencijalnim klijentima i kolegama u industriji.

Hvala vam što ste pročitali naš intervju s Matejom Olujić, kreativnom voditeljicom projekta Go Home Annie i vlasnicom obrta OONA. Uzbuđeni smo zbog ove nove igre koja je trenutno u razvoju i jedva čekamo vidjeti što će Mateja stvoriti u budućnosti. Također, želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu na drugim projektima.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *