Game dev tim iz snova: Upoznajte ekipu iza igre “Photophobia”

Često se kaže da su najbolje ideje one koje se rađaju iz kombinacije različitih koncepata, a upravo to se dogodilo s igrom koju vam danas predstavljamo – Photophobia. Ovaj tim mladih game developera udružio se kako bi stvorio jedinstvenu igru koja kombinira elemente horora i puzzle igara. U ovom tekstu ćemo vam otkriti kako je došlo do ideje za igru, koliko su dugo radili na projektu, tko sudjeluje u razvoju igre, ali i koji su njihovi planovi za budućnost.

1. Kako je došlo do ideje za igru?

Do ideje za igru je došlo kombinacijom dvije igre u jednu. Dok smo pohađali edukaciju za Unity Game Development, imali smo jedan game jam kojem je tema bila “Night and day”, što nas je prvo asociralo na neku vrstu horor igre gdje se skrivate u mraku, izbjegavate biti viđeni i slično, a nakon toga na puzzle igru u kojoj koristite svijetlo da pronađete skrivene upute, tragove i objekte. Nismo se uspjeli opredijeliti ni za jednu od te dvije igre tako da smo ih spojili u jednu.

2. Koliko dugo razvijate projekt?

Tokom edukacije smo napravili prvi prototip, što je bilo prije godinu i pol dana, ali na igri nismo nastavili rad do otprilike 10. mjeseca prošle godine, kada smo odlučili izmijeniti neke stvari u igri i pokušati je dovršiti. Na kraju smo morali započeti ispočetka projekt zbog silnih promjena, tako da smo još u fazi dovršavanja nekakve alfa verzije igre.

3. Od kud ideja za ovu vrstu grafike?

Grafika je takva zbog par razloga. Naime, željeli smo izazvati ugodnu i neugodnu nostalgiju kod igrača, podsjećajući ih na stare horor igre koje su možda igrali na svom Playstationu 1. Ujedno zbog trenutačne popularnosti PSX stila igara i analog horora, ali i zbog same jednostavnosti i optimizacije. Ovoj odluci pripomaže i to što trenutačno u ekipi nemamo artista, tako da nam je najjednostavnije napraviti low-poly modele s našom razinom znanja.

4. Tko sve sudjeluje na projektu?

Na projektu sudjeluju Dominik Pavičić, vlasnik HoHo Studio-a, Domagoj Brebrić, vlasnik Tuurngait Software-a, Lovro Kovačević, vlasnik Loki’s Studio-a i ja, vlasnik Cozy Monkey Entertainment-a. Svi smo nedavno otvorili svoje game dev studije i odlučili surađivati na ovom projektu, kao što smo surađivali na prvoj verziji rađenoj za game jam.

5. Koji su vam planovi za budućnost?

Trenutačno, zbog ostalog posla nevezanog za development ovog projekta, razvoj Photophobije ide sporije od očekivanog. No planovi su nam kroz 40-ak dana dovršiti alfa verziju ove igre te je objaviti na itch.io kao demo. Nakon toga bi tražili potencijalne izdavače i nadali se brzom pronalasku.

Uz veliku strast i predanost radu, tim iza igre Photophobia radi na stvaranju igre koja će privući ljubitelje horor igara i puzzle igara. Nakon uspješno završenog prototipa i dugih mjeseci rada, alfa verzija igre uskoro će biti dostupna na itch.io platformi. U budućnosti, ovaj tim planira pronaći potencijalne izdavače i nastaviti razvijati svoju igru. Ostanite uz nas kako biste saznali više o ovom projektu i njihovim budućim planovima.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *